AdministratieAlgemeenBedrijfsvoeringBelastingFinancieringOndernemenPersoneel

Verhoog uw internationale bedrijf met de DHI-subsidie

141views

Breid uw internationale onderneming uit met de DHI-subsidie, een financieringsmogelijkheid aangeboden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ontworpen om MKB-bedrijven te ondersteunen bij het betreden van de wereldwijde markt, stelt deze subsidie u in staat haalbaarheidsstudies uit te voeren, demonstraties te geven aan potentiële kopers en u voor te bereiden op investeringsprojecten gericht op buitenlandse markten.

Met €8,5 miljoen beschikbaar in 2022, is dit het moment om gebruik te maken van deze waardevolle kans.

Ontdek hoe u in aanmerking kunt komen, een aanvraag kunt indienen en de voordelen van de DHI-subsidie kunt maximaliseren voor uw exportsucces.

In aanmerking komende vereisten voor DHI-subsidie.

Om in aanmerking te komen voor de DHI-subsidie, moeten MKB-bedrijven uit alle sectoren aan bepaalde eisen voldoen en aantonen dat zij substantiële activiteiten hebben in Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk, naast het hebben van een werkend prototype van hun technologie, product of dienst. Dit zorgt ervoor dat de subsidie gericht is op bedrijven die al vooruitgang hebben geboekt in hun ontwikkeling en klaar zijn om internationaal uit te breiden.

Het aanvraagproces voor de DHI-subsidie omvat het indienen van een gedetailleerd voorstel waarin de doelstellingen, activiteiten en verwachte resultaten van het project worden beschreven. De toewijzing van de subsidie gebeurt op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt, waarbij het belangrijk is om de aanvragen tijdig in te dienen.

Het subsidiebedrag varieert van minimaal €25.000 tot maximaal €200.000 per project, waarbij haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten in aanmerking komen voor maximaal €100.000. Deze eisen en criteria voor de toewijzing van de subsidie zorgen ervoor dat de DHI-subsidie efficiënt en effectief wordt verdeeld ter ondersteuning van MKB-bedrijven bij hun internationale expansie-inspanningen.

Voordelen van de DHI-subsidie voor internationale bedrijven.

Een belangrijk voordeel van de DHI-subsidie voor internationale bedrijven is de financiële ondersteuning die het biedt, met subsidies variërend van €25.000 tot €200.000 per project. Deze financiering kan aanzienlijk bijdragen aan het verlichten van de financiële last die gepaard gaat met het uitbreiden naar buitenlandse markten en het uitvoeren van haalbaarheidsstudies of investeringsvoorbereidingsprojecten.

Daarnaast heeft de DHI-subsidie een positieve invloed op de internationale zakengemeenschap door het ondersteunen van mkb-bedrijven bij hun inspanningen om deel te nemen aan de wereldhandel. Deze impact kan worden beoordeeld aan de hand van DHI-subsidie-impactbeoordelingen, die de effectiviteit en resultaten van het subsidiëringprogramma evalueren.

Bovendien dienen succesverhalen van DHI-subsidieontvangers als overtuigend bewijs van de tastbare voordelen die de subsidie biedt. Deze verhalen laten zien hoe de financiële ondersteuning en middelen die door de DHI-subsidie worden geboden, de groei en het succes van internationale bedrijven hebben vergemakkelijkt, waardoor anderen kunnen profiteren van deze kans.

Hoe vraag ik een DHI-subsidie aan?

Het aanvraagproces voor de DHI-subsidie vereist het indienen van een uitgebreid voorstel waarin de projectdetails, de criteria voor subsidiabiliteit en de verwachte resultaten worden uiteengezet.

Om in aanmerking te komen voor de DHI-subsidie moeten MKB-bedrijven een aantal belangrijke stappen volgen. Ten eerste dienen zij de subsidiabiliteitseisen grondig door te nemen en ervoor te zorgen dat hun project aan de criteria voldoet.

Vervolgens moeten zij alle benodigde documentatie verzamelen, waaronder een gedetailleerd projectplan, financiële informatie en bewijs van substantiële activiteiten in Nederland of het Nederlandse Caribisch gebied.

Zodra het voorstel compleet is, kan het online worden ingediend via de website van RVO, dat de subsidies namens het Ministerie van Buitenlandse Zaken beheert.

Na indiening zal het voorstel een beoordelingsproces ondergaan en indien goedgekeurd, zal het MKB-bedrijf de subsidie ontvangen ter ondersteuning van hun internationale zakelijke activiteiten.

Het volgen van deze belangrijke stappen zal MKB-bedrijven helpen om succesvol door het DHI-subsidieaanvraagproces te navigeren.

Maximaliseren van DHI-subsidie voor exportsucces

Maximaliseer het potentieel van de DHI-subsidie voor succesvol exporteren door strategische bedrijfsontwikkelingsstrategieën te implementeren.

Om een succesvolle aanvraag te garanderen, is het cruciaal om veelvoorkomende fouten bij het aanvragen van de DHI-subsidie te vermijden. Bekijk grondig de in aanmerking komende vereisten en zorg ervoor dat uw bedrijf aan alle criteria voldoet. Daarnaast is het belangrijk om uw project zorgvuldig te plannen en duidelijk de haalbaarheid en potentiële impact op de doelmarkt aan te tonen.

Leer van de succesverhalen van ontvangers van de DHI-subsidie die de subsidie effectief hebben gebruikt om hun internationale bedrijf uit te breiden. Deze verhalen dienen als waardevolle voorbeelden van hoe de subsidie kan worden gemaximaliseerd voor exportsucces.

Andere internationale zakelijke programma’s en bronnen

Verken aanvullende mogelijkheden voor internationale bedrijfsgroei door gebruik te maken van verschillende programma’s en bronnen die beschikbaar zijn, waaronder het Dutch Trade & Investment Fund (DTIF), het Dutch Good Growth Fund (DGGF), de SIB-voucher en de IMVO-voucher voor duurzaam ondernemerschap.

Deze programma’s bieden financiering en exportondersteuning voor internationale bedrijven, en bieden waardevolle middelen om bedrijven te helpen hun bereik te vergroten en succesvol te zijn op wereldwijde markten.

Het DTIF biedt financiële ondersteuning voor handelsmissies, marktonderzoek en bedrijfsontwikkelingsactiviteiten.

Het DGGF biedt financiering voor investeringen in opkomende markten, ter ondersteuning van duurzame en inclusieve groei.

De SIB-voucher stelt bedrijven in staat om professioneel advies en coaching te krijgen om hun internationale zakelijke strategieën te verbeteren.

Daarnaast bevordert de IMVO-voucher duurzaam ondernemerschap door financiële ondersteuning te bieden aan bedrijven die verantwoorde en ethische praktijken implementeren.

Veelgestelde vragen

Wat is de maximale duur van een DHI-project?

De maximale duur van een DHI-project, zoals vereist volgens de DHI-voorwaarden, wordt niet expliciet vermeld. Het is echter belangrijk op te merken dat de DHI-subsidie bedoeld is voor activiteiten in de onderzoeks- of investeringsfase vóór het exporteren van producten, diensten of technologie.

Kunnen niet-SME’s zich aanmelden voor de DHI-subsidie?

De criteria voor in aanmerking komende non-SMEs die de DHI-subsidie aanvragen, omvatten samenwerking met een SME, substantiële activiteiten in Nederland of het Nederlandse Caribisch gebied, en naleving van werknemers, omzet- en balanslimieten. De DHI-subsidie biedt voordelen voor non-SMEs bij het uitbreiden van hun internationale bedrijfsactiviteiten.

Zijn er beperkingen op het type producten of diensten die gesubsidieerd kunnen worden via het DHI-programma?

De producteligibiliteit voor het DHI-programma wordt bepaald door de eis dat de technologie, het product of de dienst zich voorbij de testfase moet bevinden en een werkend prototype moet hebben. Er worden geen specifieke dienstbeperkingen genoemd.

Is er een limiet aan het aantal DHI-projecten waar een bedrijf voor kan solliciteren?

Er is geen specifieke limiet voor het aantal DHI-projecten waarvoor een bedrijf zich kan aanmelden. Het is echter belangrijk om op te merken dat de DHI-subsidie bedoeld is voor activiteiten in de onderzoeks- of investeringsfase van internationale bedrijfsuitbreiding.

Zijn er rapportagevereisten of verplichtingen voor bedrijven die de DHI-subsidie ontvangen?

Bedrijven die de DHI-subsidie ontvangen, hebben rapportageverplichtingen en verplichtingen. Zij moeten regelmatig verslag uitbrengen over de voortgang en resultaten van hun projecten. Voldoen aan de voorwaarden van de subsidie is verplicht om in aanmerking te blijven komen en om de subsidie succesvol te kunnen gebruiken.

Leave a Response

Maxime
Maxime, geboren in Tilburg, ontwikkelde een passie voor bedrijfsvoering en cijfers, en specialiseerde zich in fiscale economie na zijn Bachelor in Bedrijfseconomie. Door een stage bij een gerenommeerd accountantskantoor vergaarde zij praktijkervaring in administratie en belastingadvies voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB). Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben bij een consultancybureau, waar zij MKB-ondernemers adviseerde op het gebied van financiering en strategie, richtte Maxime in 2015 zijn eigen adviesbureau op. Met zijn onderneming biedt zij nu gespecialiseerde diensten aan in administratie, belastingadvies en ondernemerschapstraining voor het MKB, waarbij hij zich onderscheidt door een persoonlijke aanpak en diepgaande kennis van fiscale wetgeving.